Hoe kunnen we je helpen?Meest gestelde vragen op dit moment

- Drive In en showroom afspraken

Moet ik een afspraak maken voor de Drive In?

Ja. Wij werken op afspraak. Dit zodat onze slaapadviseurs genoeg tijd hebben om jou te kunnen helpen bij de keuze van je matras en wij de order ook direct kunnen produceren mocht jij tot aankoop willen overgaan.

Maar ik wil enkel komen proefliggen, moet ik dan ook een afspraak maken?

Ja. Voor proefliggen willen wij je ook verzoeken om een afspraak te maken. Daar wij fabrikant zijn en geen standaard beddenwinkel kun je bij ons niet zelf rondlopen om van alles uit te proberen, je hebt hiervoor een slaapadviseur nodig.

Moet ik een afspraak maken voor de Drive In?

Ja. Wij werken op afspraak. Dit zodat onze slaapadviseurs genoeg tijd hebben om jou te kunnen helpen bij de keuze van je matras en wij de order ook direct kunnen produceren mocht jij tot aankoop willen overgaan.

Maar ik wil enkel komen proefliggen, moet ik dan ook een afspraak maken?

Ja. Voor proefliggen willen wij je ook verzoeken om een afspraak te maken. Daar wij fabrikant zijn en geen standaard beddenwinkel kun je bij ons niet zelf rondlopen om van alles uit te proberen, je hebt hiervoor een slaapadviseur nodig.

Als ik kom binnenlopen zonder afspraak word ik dan niet geholpen?

Wij proberen altijd iedereen die ons bezoekt te helpen. Als je langskomt zonder afspraak kunnen wij enkel niet garanderen dat je direct geholpen kunt worden. Het kan zijn dat je dan lang moet wachten. Mocht het die dag druk zijn, kan bij binnenlopen de bestelling niet direct geproduceerd worden. In dat geval word de order kosteloos nabezorgd binnen 7 werkdagen.

Hoe maak ik een afspraak?

Voor het maken van een afspraak kun jij het beste telefonisch contact met ons opnemen, dit in verband met andere reeds geplande afspraken. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 085 401 2782. Jij kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur* Op zaterdag kun je ons bellen van 08.30 tot 16.30 uur. *Op werkdagen word je van 17.00 tot 20.00 doorgeschakeld naar een vertegenwoordiger in de buitendienst.

Op welke tijden zijn afspraken mogelijk?

Afspraken zijn mogelijk van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur. Het tijdstip van 15.00 uur is enkel beschikbaar als het gaat om één matras zonder opklapfunctie, dit ivm de sluiting van onze productie om 16.30 uur. Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van de reeds geplande afspraken of jouw gewenste dag en tijdstip beschikbaar zijn. Tussen 12.00 en 13.00 uur heeft onze productie lunchpauze, op werkdagen is het daarom niet mogelijk om tussen 12.00 en 13.00 uur een afspraak te maken voor de drive in of showroom. Maak jij een afspraak voor 11.00 uur, houdt er rekening mee dat de productietijd iets langer kan duren vanwege de lunchpauze.

Hoe lang van te voren moet ik een afspraak maken?

Wil je op een vrijdag of zaterdag komen, adviseren wij je om een week van te voren te bellen. Doordeweeks is er vaak wat meer mogelijk, als je flexibel bent in je agenda is er altijd wel een afspraak te plannen. Ben je niet flexibel in je agenda en wil je perse op een specifieke dag en tijdstip komen, adviseren wij om minimaal een week van te voren te bellen, tijdens het zomerseizoen eventueel twee weken van te voren. Houdt er rekening mee dat het tijdens de zomer topdrukte is bij ons doordat iedereen op vakantie wilt met de caravan of camper; wil jij tijdens de zomer perse op een vrijdag, zaterdag of een andere specifieke dag komen, adviseren wij om twee weken van te voren te bellen zodat je zeker bent van je plek.

Hoe lang duurt een afspraak?

Gemiddeld duurt het voor ons 1 uur om één matras te produceren. Dit geldt ook voor matrassen met een franse zijde of ronding. Wil je twee matrassen, dan duurt het dus 2 uur gemiddeld. Heeft het matras tapse zijdes of een opklapfunctie, dan hebben wij iets meer tijd nodig. Gemiddeld duurt het 1.5 tot 2 uur om dit te maken. Mocht het te veel maatwerk zijn waardoor directe productie niet mogelijk is, word dit altijd aangegeven door onze slaapadviseurs. De order word vervolgens binnen 7 werkdagen kosteloos nageleverd. De duur van het proefliggen en advies gesprek met de slaapadviseur is afhankelijk van jezelf. Sommige mensen weten al binnen 20 minuten wat zij willen, anderen hebben hier een vol uur voor nodig. Door op afspraak te werken kunnen wij de tijd nemen om rustig met u te kijken wat uw wensen zijn en wat hierin mogelijk is.

Moet ik tijdens een afspraak iets kopen?

Nee. Bezoek aan onze showroom en aan de Drive In is altijd geheel vrijblijvend en kosteloos, je zit nooit ergens aan vast. Heb je een afspraak gemaakt met overnachting op De Kienehoef maar besluit je toch om geen matras te kopen, dan kun je de overnachting bij De Kienehoef door ons laten annuleren of op eigen kosten daar alsnog overnachten.

Wat moet ik meenemen bij een afspraak?

Het beste is als je langskomt met de wagen en het huidige matras erin. Als je met de caravan of camper komt kunnen wij de situatie in de wagen bekijken en het oude matras gebruiken als mal, mits deze juist is qua pasvorm. Houdt er rekening mee dat wij bij een ronding altijd een mal nodig hebben, anders kunnen wij de ronding niet juist produceren. Heb je geen matras, dan moet je de caravan of camper meenemen voor een inmeting. Is het huidige matras niet goed qua pasvorm, dan kunnen wij een inmeting in de wagen verrichten. Bij een inmeting duurt een afspraak ongeveer een half uur langer, als je dit wilt gelieve dit aan te geven bij het maken van de afspraak zodat onze collega’s hiermee rekening houden ivm de extra tijd. Oude matrassen kunnen bij ons kosteloos achtergelaten worden om afgevoerd te worden naar de stort. Houdt er wel rekening mee dat oude matrassen dezelfde dag nog doorgaan naar de stort en dus niet op een later moment nog teruggegeven kunnen worden.

Ik neem liever de caravan of camper niet mee naar de afspraak, kan ik ook zonder komen?

Het voordeel van de caravan of camper meenemen is zodat wij de situatie in de wagen kunnen zien. Als het matras gemaakt is kan deze tevens direct in de wagen gelegd worden en kan de pasvorm goedgekeurd worden door de klant. Kom je voor een topmatras, dan is het des te meer aan te raden om de wagen mee te nemen. Wij kunnen de verschillende toplagen direct in de wagen leggen waardoor de combinatie gevoeld kan worden door de klant; hoe voelt zo een toplaag aan gecombineerd met je bodem en matras. Heb je een stacaravan of vind je het toch te veel werk om de caravan of camper mee te nemen, dan hoeft dit niet perse. Bij een rechthoekig of frans matras met rechte zijde kun jij enkel de maatvoering meenemen of de oude matrassen. Wil je een matras met ronding, dan hebben wij een mal nodig daar wij anders de ronding niet passend kunnen maken. De mal kan het oude matras zijn, mocht de pasvorm hiervan niet juist zijn dan moet je wel met de wagen komen zodat wij een inmeting kunnen verrichten.

Ik woon niet in de buurt, kunnen jullie bij mij thuis of op de camping het matras komen inmeten?

Wij kunnen op locatie komen inmeten. Houdt er wel rekening mee dat je dan op de route ingepland word en het 5 tot 7 werkdagen kan duren voordat wij langs kunnen komen. Je word vervolgens ook weer opnieuw ingepland voor nalevering, dit duurt tevens 5 tot 7 werkdagen. Het nadeel van inmeten op locatie is dat de klant niet kan proefliggen. Als je daarom in de gelegenheid bent adviseren wij om langs te komen in de showroom. Mocht de caravan of camper niet mee kunnen, neem bij de afspraak dan de oude matrassen mee naar de afspraak. Klanten die van ver komen kunnen bij het maken van een afspraak een gratis overnachting krijgen bij camping De Kienehoef. Meer hierover kun je lezen door hier te klikken.

Ik zie verschillende dealers op jullie website staan, kan ik ook naar een van deze dealers gaan om te proefliggen?

Wij hebben inderdaad verschillende dealers door heel Nederland. Sommige van hen hebben matrassen van ons liggen waarop je kunt proefliggen, andere hebben enkel een showdisplay. Je kunt altijd contact opnemen met een dealer om te vragen of proefliggen daar mogelijk is. Houdt er rekening mee dat als je via een dealer bij ons besteld, er een levertijd van 7 werkdagen op de order zit. Wil je een snelle levering of een meer gericht advies bij je bestelling, kun jij het beste een afspraak maken voor onze Drive In service.

- Materialen

Wat voor materialen gebruiken jullie?

De halffabricaten die wij gebruiken zijn enkel afkomstig van Nederlands, Belgische en/of Duitse oorsprong. Het matras zelf word gemaakt in onze fabriek in Nederland, dit valt tevens te zien tijdens de Drive In afspraak daar wij een open keuken concept hebben; vanuit de showroom kun jij zien hoe onze productie werkt aan jouw matras. De halffabrikaatleveranciers voldoen aan verschillende certificeringen en werken volgens het kwaliteitssysteem van ISO 9001. Deze certificeringen zijn tevens te bekijken op onze website; onderaan elke productpagina zijn de verschillende keurmerken te zien en kun jij hierop klikken op hen om meer over elk te lezen. Bij aankoop van een matras krijg je altijd een Oorsprong- en Kwaliteitscertificaat, in dit document staat de bovenstaande informatie tevens in vermeld.

Waarom worden er geen binnenveringsmatrassen aangeboden op jullie website?

Binnenveringsmatrassen kunnen wij maken, maar deze zijn minder geschikt voor de caravans en campers. Ten eerste zijn binnenveringsmatrassen een stuk zwaarder wat vervelend is met het vervoer van de matrassen. Daarnaast heb je bij een binnenveringsmatras een verenkern met daaromheen een balkenkader die rondom het matras ligt. Door dit balkenkader heb je minder slaapoppervlakte doordat je enkel ligt op de verenkern. Tenslotte gaan mensen in caravans en campers veelvuldig zitten op de zijkant van hun bed daar dit kleine ruimtes zijn. Bij een binnenveringsmatras is juist de zijkant van het matras het meest kwetsbare deel, deze kan hierdoor nog sneller gaan slijten. Wil je echter toch perse een binnenveringsmatras, kunnen wij dit voor jou maken.

Wat is een opklapfunctie?

Bij sommige caravans en campers kan het matras dubbelgevouwen worden, dit bijv. zodat men bij de motor kan komen. Het matras bestaat dan niet uit één geheel, maar uit delen die met elkaar verbonden zijn. Dit noemen wij een opklapfunctie. Een opklapfunctie kunnen wij maken, maar hier is meer tijd voor nodig. Gemiddeld duurt de productietijd van een matras met opklapfunctie 1.5 tot 2 uur. Doordat er meer werk voor nodig is word voor een opklapfunctie een meerprijs berekend, dit is € 86,- per opklap.

Wij hebben elders een matras gekocht dat te lang of te breed is, kunnen jullie dit matras inkorten?

Nee. Wij werken enkel met onze eigen materialen en doen daarom geen matrassen inkorten die niet van ons afkomstig zijn.

Mijn huidige matras heeft kuilvorming of is versleten, kan ik hier een topmatras op leggen om weer comfortabel te slapen?

Nee. Als jouw huidige matras te hard of te zacht aanvoelt kun jij met een topmatras meer ondersteuning of comfort creëren. Een topmatras kan echter nooit de problemen van kuilvorming tegengaan of een versleten matras nieuw leven geven. In een dergelijk geval moet het matras vervangen worden.

Als ik een matras koop, is dit inclusief tijk?

Ja. Al onze matrassen zijn afgewerkt met een tijk. Bij de matrassen zit er een vaste tijk omheen, bij de topmatrassen een afritsbare tijk. Bij de matrassen kan er in overleg met de slaapadviseur ook gekozen worden voor een afritsbare tijk. Onze tijken mogen gewassen worden in de wasmachine tot 50 graden. De droger raden wij af in verband met krimpgevaar.

Wat voor tijken gebruiken jullie?

De Seminautic Basic heeft een anti allergische dubbeldoekstijk. Deze stof is 100% synthetisch vezel met een onderlaag die bestaat uit 300 gr/m² dacron fiberfill. De Seminautic Premium en Excellent worden uitgevoerd in een anti allergische Tencel dubbeldoekstijk. Tencel is een natuur product; voor de stof wordt cellulose uit eucalyptushout gebruik waardoor de stof kwalitatief hoogwaardig is zacht en verkoelend aanvoelt. Mocht jij jouw Basic matras met een tencel tijk wensen, is dit mogelijk tegen een meerprijs.

Kan ik ook enkel schuim kopen?

Ja. Het is mogelijk om bij ons enkel schuim te kopen omdat je al bijvoorbeeld een hoes hebt. Het is afhankelijk van welk materiaal je kiest in welke comfortklasse of wij de gewenste hoogte op voorraad hebben. Mocht dit niet zo zijn, moeten wij de gewenste hoogte bij onze schuimleverancier bestellen. Het is dan niet mogelijk om het matras tijdens de Drive In te produceren, de order word vervolgens in gemiddeld 2 weken nageleverd.

Als ik bij jullie een matras koop, bestaat dit uit één geheel of is het verlijmd?

Wij werken met halffabrikaten in verschillende hoogtes. Bij topmatrassen bestaat een matras uit één schuimplaat met een gewatteerde tijk eromheen. Bij een matras bestaat dit uit meerdere schuimplaten in eventueel ook verschillende comfortklasses die met elkaar verlijmd worden met daaroverheen een gewatteerde tijk. Het verlijmen van platen is een normale praktijk in de matrassen wereld en is niet schadelijk. Wil jij echter graag een onverlijmd matras ontvangen, is dit mogelijk maar kan het niet in de Drive In geproduceerd worden. Er word dan met jou besproken welke maatvoering je precies wilt en dit word bij onze schuimleverancier besteld als één geheel. Als het matras geproduceerd is word de order vervolgens kosteloos bij jou thuis bezorgd of op de camping bezorgd. Op onverlijmde matrassen zit een levertijd van gemiddeld 2 weken.

Maken jullie ook kussens?

Ja. Als je onze showroom bezoekt kunnen wij zowel hoofdkussens als bankkussens produceren. De hoofdkussens worden persoonlijk op maat geproduceerd bij je bezoek, wij bieden deze daarom niet aan in onze webshop. Ben je op zoek naar bankkussens voor de caravan of camper, deze kunnen wij ook produceren. Bij je bezoek aan de showroom of Drive In kun je bespreken hoe jij de kussens precies wilt hebben en ook de verschillende meubelstoffen bekijken die wij aanbieden. Bij een bestelling worden bankkussens meestal nageleverd daar hier vaak meer maatwerk voor nodig is.

- Bootmatrassen

Waarom is de Seminautic Basic niet beschikbaar voor een bootmatras?

Bij bootmatrassen komt het matras te liggen op een harde bodem zonder vering. De Seminautic Basic mist zelf het verend element waardoor dit matras op de boot te weinig ondersteuning geeft. Hiermee voldoet dit matras voor boten niet aan onze standaard; wij willen voor al onze klanten een goede nachtrust creëren en hierbij is een goede ondersteuning de basis.

Wij willen graag een inmeting voor onze boot, kunnen jullie op locatie komen?

Ja. Wij kunnen op locatie een bootmatras komen inmeten, dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Enkel tijdens ons hoogseizoen is dit niet mogelijk, dit is van 1 mei t/m 31 augustus. Tijdens deze periode kun jij je oude matrassen meenemen naar onze Drive In zodat wij deze als mal gebruiken voor de productie. Mochten de oude matrassen niet goed zijn qua pasvorm, dan is in een imeting op de boot helaas pas mogelijk vanaf 1 september.

Wij hebben een bootmatras, waarom kan deze niet direct in de Drive In gemaakt worden?

Bootmatrassen hebben vaak wat meer werk nodig, dit ivm met de tapse zijdes. Helaas kunnen wij daarom bootmatrassen niet direct produceren, bij bestelling word de order kosteloos nabezorgd binnen 7 werkdagen.

- Beddengoed

Verkopen jullie ook beddengoed op maat?

Ja. Wij kunnen beddengoed op maat produceren bij de bestelling van je matras of topmatras. Er is enkel geen losse verkoop hiervan. Beddengoed kan eventueel direct geproduceerd worden bij een afspraak mits het niet te druk is op onze productie; bij topdrukte word beddengoed kosteloos nagestuurd per post binnen 7 werkdagen.

Is het mogelijk om later nog beddengoed bij te bestellen?

Bij een rechthoekig matras waarvan de maten op de factuur vermeldt staan is het mogelijk om naderhand nog beddengoed bij te bestellen. Hebben wij echter de order geproduceerd aan de hand van een mal is dit helaas niet mogelijk daar wij geen fysieke plastic mal van al onze klanten kunnen archiveren voor het geval zij achteraf misschien toch beddengoed willen bijbestellen. In een dergelijk geval moet er helaas opnieuw een afspraak gemaakt worden voor onze Drive In zodat wij opnieuw een mal kunnen maken.

- Levering

Wat is jullie levertijd?

Bij de Drive In afspraken produceren wij direct. Indien dit niet mogelijk is, word de order binnen 7 werkdagen kosteloos nageleverd. Bestellingen via internet of dealers worden binnen 7 werkdagen geleverd.

Worden er kosten berekend voor de bezorging?

Wij bezorgen gratis binnen Nederland en België. De enige uitzondering hierop zijn de Waddeneilanden; bij een bestelling die daar geleverd moet word de order overgedragen aan een transportbedrijf die de oversteek voor ons maakt en op de eilanden de bestelling bezorgd. De kosten van de oversteek en bezorging zijn voor de klant, gemiddeld is dit rond de € 30,- euro.

- Garanties

Welke garantie krijg ik bij aankoop van mijn matras?

Op al onze matrassen en topmatrassen geven wij een fabrieksgarantie van 5 tot 8 jaar. Daarnaast krijg je op jouw matras een omruilgarantie van 2 maanden

Hoe werkt de omruilgarantie?

Op al onze matrassen geven wij een omruilgarantie van 2 maanden. Voorwaarde hiervan is dat de klant probeert ongeveer een maand op het matras te slapen, dit is omdat het materiaal op het begin vaak wat stugger is en je lichaam ook aan het materiaal nog moet wennen. Mocht het na een maand slapen nog te hard of te zacht aanvoelen, kun jij nog een maand lang telefonisch contact opnemen om de klacht te melden. Onze collega’s van de remake afdeling nemen vervolgens contact met jou op om een remake afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak word de kern van het matras aangepast. Voor deze aanpassing vragen wij een eigen bijdrage van € 55,- per matras om de directe onkosten te dekken. Heb je een Seminautic Basic matras gekocht, dan moet je helaas de overstap maken naar een Premium of Excellent matras daar de Basic enkel in een medium hardheid beschikbaar is. In dat geval betaal je de € 55,- aanpassingskosten en de meerprijs van de Premium of de Excellent in jouw maatvoering. Wij proberen altijd binnen een redelijk termijn te reageren op klachten. Dit termijn staat in onze algemene voorwaarde beschreven als max. 14 dagen, waarbij ons streven ligt bij 7 dagen.

Waarom kunnen remake afspraken niet voor of vrijdag of zaterdag gemaakt worden?

Vrijdagen en zaterdagen zijn onze drukste dagen. Voor een remake afspraak nemen wij graag wat extra tijd om er zeker van te zijn dat de klant een matras krijgt dat alsnog goed bevalt, daarom zijn op vrijdag en zaterdag geen remake afspraken mogelijk daar wij dan niet genoeg aandacht aan de klant kunnen geven.

- Website

Ik zie op de website drie prijzen staan voor alle producten maar nu blijkt mijn matras ineens duurder te zijn, hoe komt dit?

Op de website staan de drie producten vermeldt met daarbij de basisprijs vermeldt. Deze prijs gaat uit van de kleinste breedte maat, dit is t/m 64 cm breed. Er staat daarom ook in de titel dat dit de ‘vanaf’ prijzen zijn. Wij werken vanuit de breedte, dit betekend hoe breder het matras, hoe duurder het word.

Op de website zie ik een bedrag staan als ik mijn breedte maat invul maar in het winkelwagentje is het matras ineens duurder, hoe komt dit?

De prijs die je ziet bij elk product is de basisprijs, dit gaat uit van de kleinste breedte. Deze maat is t/m 64 cm breed. Als je vervolgens je eigen maatvoering invult zie je een + bedrag staan achter de breedte maat, dit is de meerprijs die jij betaald voor jouw breedte maat. Als je vervolgens het product in je winkwagentje stop word de meerprijs bij het basisbedrag opgeteld en zie jij daar staan jouw totaalprijs voor jouw breedte maat. De meerprijs van jouw breedte word dus niet automatisch op de pagina erbij geteld, dit gebeurd pas in het winkelwagentje.

Op de afbeelding op de website zie ik een schuin matras (franse zijde), ik heb echter een rechthoekig matras nodig. Betekend dit dat ik een andere prijs krijg?

In onze prijzen zit 1x maatwerk inbegrepen, zoals nodig is bij bijvoorbeeld een frans matras of een ronding. Daarnaast zit in de prijs inbegrepen advies, inmeting, A-klasse materialen met Oorsprong- en Kwaliteitscerficaat met bijbehorende keurmerken, eigen productie in de Drive In met 1 uur service, een hoge service graad bestaande uit o.a. 2 maanden omruilgarantie en een fabrieksgarantie van 5 tot 8 jaar. De prijs is samengesteld aan een variatie aan aspecten, niet enkel door de vorm van het matras.

- De Kienehoef

Wat zijn de voorwaarden van de overnachting op De Kienehoef?

Klanten die van ver komen kunnen een gratis overnachting krijgen bij camping De Kienehoef. Deze actie geldt enkel voor matrassen, niet voor topmatrassen. Als je hier interesse in hebt moet je bij het boeken van je afspraak dit aangeven, onze collega’s hebben dan wat extra informatie van je nodig en gaan vervolgens de boeking voor je regelen, hier hoef jij niets voor te doen. De gratis overnachting is voor één nacht, bijboeken is mogelijk maar is op eigen kosten. Het kan sporadisch voorkomen dat er geen overnachting mogelijk is op De Kienehoef ivm topdrukte, bijvoorbeeld tijdens hemelvaart of pinksterren. Dit word dan altijd aangegeven door onze collega’s bij het maken van de afspraak. Camping De Kienehoef is in het najaar gesloten, dit is van 30 september 2018 tot 1 april 2019. Tijdens deze periode kunnen wij helaas geen gratis overnachting aanbieden. Heb jij een afspraak gemaakt met overnachting bij De Kienehoef maar besluit je toch om niet tot aankoop over te gaan, dan kun jij ervoor kiezen om de overnachting door ons te laten annuleren of om op eigen kosten bij De Kienehoef te overnachten.